Tvrtka Bauwerk Boen svečano otvorila nove pogone i predstavila jednu od najvećih investicija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

U Đurđevcu su u četvrtak, 24. svibnja svečano otvoreni novi pogoni tvrtke Bauwerk Boen, švicarske grupacije i jedne od vodećih europskih proizvođača parketa, a događanju su prisustvovali i župan Darko Koren te zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Hrvatska je treća zemlja u kojoj nastavljaju proizvodnju, riječ je o jednoj od najvećih investicija u sjeverozapadnom dijelu države, a u pogonima koji imaju najsuvremeniju opremu za rad zaposleno je 274 osoba, s time da su najavljena nova zapošljavanja. U modernizaciji procesa proizvodnje napravljena je nova proizvodna linija, pilana i kotlovnica. Značajan je to doprinos razvoju gospodarstva kako Đurđevca, tako i cijele Koprivničko-križevačke županije, pa i šire regije.

Na svečanom otvorenju okupljenima se obratio predsjednik Uprave tvrtke Klaus Brammertz, kazavši kako je tvornicu dosad uloženo 25 milijuna eura te kako je, uz kvalitetnu radnu snagu, ključan razlog ulaganja bio i kvalitetan izvor sirovina – slavonskog hrasta. Svečanosti su prisustvovali i veleposlanici Švicarske i Norveške, generalni direktor tvrtke za Hrvatsku Igor Benaković, izvršni direktor tvrtke Christian Koch, potpredsjednik Vlade i Ministar graditeljstva Predrag Štromar, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te ostali gosti. Nakon programa otvorenja, krenulo se u obilazak tvornice, gdje je simbolično posađeno drvo hrasta.

Bauwerk Boen grupa godišnje proizvodi više od 9 milijuna m2 parketa koji distribuira u preko 50 zemalja diljem svijeta, a ukupno broje 1.800 zaposlenika.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: rooster.city