U Koprivnici se održava manifestacija „Ribolovci svome gradu“

Najveća koprivnička ribička manifestacija „Ribolovci svome gradu“ u organizaciji Športskog ribolovnog kluba Koprivnica i Turističke zajednice grada Koprivnice, danas, 8. travnja po 16. puta otvorena je na glavnom Gradskom trgu.

Otvorenju manifestacije prisustvovao je i župan Darko Koren koji je pozdravio okupljene te im zaželio ugodno druženje i uživanje u ribljim specijalitetima te posebno  istaknuo doprinos i uputio zahvalu Športskom ribolovnom klubu Koprivnica na ustrajnosti u organizaciji ove manifestacije.

I ove je godine pripremljen bogat i sadržajan program. Uz kiparsko-keramičarsku koloniju, brojne udruge i obrtnici izložili su svoje rukotvorine i ukrase, a u glazbenom dijelu predstavljaju se raznovrsni izvođači. Može se kupiti i ribolovna oprema, a prava je atrakcija, posebno za najmlađe, veliki bazen sa šaranima za pecanje. Ljubitelji fiš paprikaša mogu kušati nekoliko verzija ovog jela, a za najuspješnije ekipe pripremljeni su pehari i prigodne nagrade.

Cilj manifestacije je popularizirati ribolovni sport te upoznati posjetitelje s turističkim potencijalima grada Koprivnice i okolice, a program se nastavlja i u nedjelju, u Rasinji gdje će se održati natjecanje ribolovaca “VIII. Kup grada Koprivnice u športskom ribolovu”.

Služba ureda župana