U povodu Dana Županije održan svečani koncert „Od Županije samo najbolje“

U nedjelju, 8. travnja u prepunoj dvorani Domoljub u Koprivnici održan je svečani koncert „Od Županije samo najbolje“ u sklopu bogate proslave 25. obljetnice Koprivničko-križevačke županije.

Uz Županiju, suorganizator koncerta bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a nastupili su kulturni amateri s područja Županije, koji kroz svoje talente i kreativnost njeguju i čuvaju kulturnu baštinu.

Predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić zahvalila je Županiji, kao i izvođačima, kazavši: „Kulturni amaterizam zauzima značajno mjesto na našoj kulturnoj sceni te trebamo podržati njegov razvoj u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. Na koncertu su se predstavili pojedinci i udruge koji su na državnim manifestacijama zastupali Županiju, a izabrani od strane selektora Hrvatskog sabora kulture na županjskom susretima koje organizira županijska Zajednica. Zahvaljujem svima na ljubavi i trudu koji ulažu u promociju naše kulturne baštine te im želim mnogo radosti u zajedničkom stvaranju i druženju.“

Okupljenima se obratio i župan Darko Koren, naglasivši kako članovi amaterskih kulturnih udruga svake godine na najljepši mogući način doprinesu proslavi Dana Županije.

Čestitam vam na svim postignućima u godini iza nas jer znam da postoje mnoga ograničenja s kojima se morate nositi te smatram kako je zaista veliki uspjeh okupiti vas u ovolikom broju. Zahvaljujem vam na neumornom njegovanju tradicijskih vrijednosti prostora Podravine i Prigorja, a posebno na prenošenju tih znanja na mlađe generacija što je jedina garancija očuvanja našeg nacionalnog identiteta. Bogati smo kulturom i tradicijom i više nego što smo sami svjesni, a u tome veliku ulogu imate upravi vi.“, naglasio je župan,  uputivši zahvale i predsjednici Šešić.

U sklopu koncerta održana je i izložba likovnih radova koji su sudjelovali na 33. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske, a u programu su nastupili: Hrvatsko pjevačko društvo „Kalnik“ iz Križevaca, Literarna sekcija Kulturno- umjetničkog društva Podravka, Udruga kazališnih amatera – Gradsko kazalište Đurđevac, Kulturno-umjetnički centar Koprivnica – Plesni studio „Jump“, Literarna sekcija Kulturno-umjetničkog društva Podravka, Ludens teatar, Dramski studio – skupina Kaotis teatralis, Kulturno-umjetničko društvo „Grgur  Karlovčan“ iz Kalinovca – dječja folklorna skupina dječjeg vrtića „Bubamara“, Dječja grupa i vokalna grupa „Rudarice“ Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“ iz Glogovca, Udruga „Prekodravski zvon“ iz Gole, Dječja grupa Kulturno-umjetničkog društva „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna, Tamburaški sastav Kulturno-umjetničkog društva „Stari graničar“ iz Cirkvene, Dječja grupa Kulturno-umjetničkog društva „Molve“, Ženski pjevački sastav Kulturno-umjetničkog društva „Prigorje “ iz Križevaca, Kulturno-umjetničkog društvo „Fran Galović“ iz Peteranca, Folklorni ansambl Koprivnica, Mažoretkinje grada Koprivnice.

Koncertu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela, članovi kulturnih udruga i društava, kao i brojni građani.

Služba ureda župana