U Svetom Ivanu Žabno održan radni sastanak na temu stanja vodoopskrbe

U Općini Sveti Ivan Žabno u utorak, 2. siječnja održan je radni sastanak na temu vodoopskrbe te mogućnosti financiranja projekata iz tog područja, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, saborski zastupnik Branko Hrg, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci Goran Gregurek.

Na samom početku sastanka, načelnik Bošnjak govorio je o temi izgradnje vodotornja u Općini i dopremnog cjevovoda, obzirom na to da se gravitacijsko područje nalazi u takvoj poziciji gdje se vodoopskrba mještana ne bi mogla riješiti na drugačiji način.

Očekujemo potporu Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskih voda, a iz tog smo razloga i organizirali današnji sastanak kako bismo predstavili naše probleme s vodoopskrbom te dobili odgovore na koji ih način riješiti.“, istaknuo je načelnik Bošnjak.

Župan je okupljenima zahvalio na interesu za pitanje vodoopskrbe u Općini te je najavio daljnja ulaganja, kao i proaktivan pristup toj problematici.

Općina Sveti Ivan Žabno prostorno je najveća u Koprivničko-križevačkoj županiji, a jedan od većih problema je infrastruktura koja zahtijeva znatne investicije. Sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem dogovorili smo novi radni sastanak u Županijskoj upravi na temu ulaganja u vodoopskrbu i zaštitu voda na prostoru cijele Županije te vjerujem kako ćemo sve izazove uspjeti zajednički riješiti.“, kazao je župan, dodavši kako se kontinuirano ulaže u razvojne projekte u Općini.

Zamjenik direktora Vukmirić osvrnuo se na važnost sastanka, ali i terenskog rada, najavivši kako će u suradnji sa strukom, Općinom i Koprivničko-križevačkom županijom usmjeriti snage na izgradnju vodotornja i cjevovoda koji nedostaje, a partner u tom procesu bit će i Komunalno poduzeće Križevci, na čelu s Goranom Gregurekom.

Na podršci zahvaljujem i saborskom zastupniku Branku Hrgu, sve što smo dosad radili imalo je pozitivne rezultate, a u tom smjernu planiramo nastaviti i u razdoblju koje je pred nama. Vrata Hrvatskih voda su otvorena i stojimo na usluzi građanima.“, zaključio je zamjenik direktora Vukmirić, dodavši kako se mogu napraviti veliki iskoraci te pomoći građanima Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana