U Velikoj Gorici otvorena prva ULO hladnjača koja nije u vlasništvu trgovaca

U Radnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici u utorak, 22. svibnja otvorena je prva ULO hladnjača u Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca, u sklopu Distributivnog centra za voće i povrće. Svečanom otvorenju u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Gradnja ULO (ultra low oxygen) hladnjače s tehnološkom opremom i transportnim sredstvima, koja je započeta sredinom svibnja prošle godine, vrijedna je 26,2 milijuna kuna i predstavlja drugu fazu razvoja Distributivnog centra za voće i povrće, a koristi tehnologiju koja smanjujući kisik omogućuje dugotrajno skladištenje voća i povrća. Vrpcu su svečano prerezali proizvođači iz Poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci, a događanju su prisustvovali i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, direktor Distributivnog centra Hrvoje Bunjevac te upravitelj Poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci Mario di Gusti.

Većina sredstava za gradnju osigurana je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a otvorenje ovog objekta proizvođačima omogućava konkurentniji plasman na domaćem i inozemnom tržištu, s time da da je u hladnjaču moguće pospremiti 3000 tona voća i povrća.

Služba ureda župana