Učenice Osnovne škole „Đuro Ester“ osvojile prvo mjesto na natjecanju u badmintonu na završnici Državnog prvenstva

U Poreču je od 22. do 24. travnja održana završnica Državnog prvenstva u badmintonu za osnovne škole, organizator natjecanja bio je Hrvatski školski sportski savez, a domaćin grad Poreč. Na završnici je sudjelovalo 800 učenika iz 77 škola,  iz 20 županija.

Učenice Osnovne škole „Đuro Ester“ Anja Matovina, Nika Matovina, Linda Terzić  i Ana Krupski sudjelovale su među najboljima na natjecanju u badmintonu. Prvo kolo odigrale su sa Kutjevom OŠ Zdenka Turkovića, ŠŠD Vihor  te ih s lakoćom ih pobijedile, zatim sa Zagrebom OŠ Julija Klovića,  ŠŠD  Trešnja, gdje su ponovno pobijedile. U poluzavršnici odigrale su utakmicu s učenicama iz Dubrovnika,  OŠ Lapad, ŠŠD Petka, opet s lakoćom i uvjerljivom pobjedom, te su se plasirale u finale gdje su se našle sa učenicama iz  OŠ Novska, ŠŠD Novska iz Novske i pokazale svoju kvalitetnu igru. Prvo su mjesto osvojile rezultatom  3 : 1.

Sudjelovanje na Završnici Državnog prvenstva veliko je postignuće za svakog učenika, a svojom sposobnošću, znanjem i vještinama mogu sudjelovati među najboljima.  Stoga, drage učenice, mlade sportašice, činjenica da ste bile dio ove uzbudljive sportske priredbe čini vas ponosnima, jačima i spremnijima za vaše daljnje životne korake.

Nika, Anja, Linda i Ana  budite sretne i ponosne!

PRVO  mjesto u državi. Bravo!

Vesna Hižman-Perošić, prof.