Učenici Osnovne škole Đuro Ester na terenskoj nastavi u Đurđevačkoj Podravini

Učenici Osnovne škole Đure Ester iz Koprivnice sudionici izvannastavnih aktivnosti – Mali turistički vodiči, Mladi povjesničari, Mladi geografi, Mali znanstvenici, Mali ekolozi te članovi Prirodoslovne grupe i grupe Volim geografiju, posjetili su i istraživali zaštićene prostore Đurđevačke Podravine: Crne jarke, Đurđevačke peske i Stari grad Đurđevac.

Tijekom terenske nastave učenici su bili vodiči i predavači, orijentirali su se i na karti zavičaja pratili smjer puta, bilježili naselja kroz koja prolaze i lokalitete koje posjećuju, slušali izlaganja, prepoznali promjene u prostoru u odnosu na geografsku kartu,  mjerili, razlikovali biljke i vrste drveća, prepoznali i razlikovali endemske trave, pronalazili kukce, fotografirali te povezali međusobni utjecaj čovjeka i prirode i nadasve uživali u prostoru šume, pijeska i povijesnih spomenika.

Kod Starog grada učenici su se prisjetili povijesnih zbivanja i legende o Picokima, a doživljaj su zaokružili šetnjom, dok će prikaz terenske nastave predstaviti i ostalim učenicima. Vazno je naglasiti i razmjenu iskustava i suradnju na zadacima te razvijanje sposobnosti opažanja i pozitivnog stava o vrijednostima zavičaja.

Pripremali su ih i vodili kroz terensku nastavu voditelji izvannastavnih aktivnosti Jasminka Fanuko-Polančec, Mirna Kovačić, Ana-Marija Bobovčan, Dubravka Vajdić Koalrić i Miroslav Kanisek, a u istraživanju im je pomogla i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar.

Služba ureda župana