Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac susreli se sa županom i zamjenikom Ljubićem

Učenici trećih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, u srijedu 29. studenoga posjetili su Županijsku upravu kako bi doznali nešto više o načinu na koji Županija funkcionira, koje su joj prirodne i kulturne znamenitosti te tko njome upravlja.

Mališane i njihove učiteljice dočekali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, koji su provjerili njihovo znanje o teritorijalnom ustroju Županije. Obzirom na to da se upravo u trećem razredu uči o županijama, učenici su pokazali sve što su naučili, a zatim je došao red na zamjenika i župana da odgovaraju na dječja pitanja.

Kako bi se još više informirali o posebnostima i prirodnim ljepotama Koprivničko-križevačke županije, učenicima i učiteljicama na kraju druženja prikazan je promotivni turistički film „Podravina i Prigorje na dlanu“, nakon čega su se uputili u obilazak Koprivnice.

Služba ureda župana