Udruga „Bolje sutra“ održala aktivnost projekta ZELENA ZEBRA pod nazivom „Vrapčići u šetnji“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je posljednju aktivnost projekta ZELENA ZEBRA pod nazivom „Vrapčići u šetnji“, u suradnji s Dječjim vrtićem „Vrapčić“ iz Drnja. Sudionici su bili djeca predškolskog uzrasta, osobe s invaliditetom i starije sobe.

Na šetnju se krenulo iz sjedišta vrtića u Drnju, a šetači su najprije bili upoznati s načinom kretanja. Formiran je tzv. pješački vlak, gdje su se držali za ruke, a djeca su pomagala osobama s invaliditetom i članovima Kluba za starije osobe „Mariška“ koji su se kretali pomoću raznih pomagala za kretanje. Imali su zadaću prijeći cestu na mjestu koje je najsigurnije za prelazak a to je bio obilježen pješački prelaz odnosno zebra. Na početku i na kraju kolone kretale su se osobe koja su bile obilježene reflektirajućim prslukom, a prije nego je „pješački vlak“ krenuo na kolnik, osobe označene reflektirajućim prslucima zaustavile su promet s lijeve i desne strane kolnika kako bi pješaci mogli sigurno prijeći preko ceste. Polaznike vrtića posebno je oduševilo što je i na njihov znak podizanja ruke vozilo stalo.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova na natječaju za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2011-2020. Područje: 4. PJEŠACI; Potpodručja: a) korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Partneri su Dječji vrtić Vrapčić iz Drnja, IPA regionalni klub Koprivnica i Klub za starije osobe Mariška Koprivnica, a izvoditelj je bio član partnerske organizacije IPA regionalni klub Koprivnica Ivan Brckan.

Služba ureda župana