Udruga „Bolje sutra“ održala aktivnost „Veseli semafor” u Dječjem vrtiću “Vrapčić” u Drnju

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice održala je aktivnost projekta Zelena zebra pod nazivom „Veseli semafor” u Dječjem vrtiću “Vrapčić” u Drnju, u koju su bila uključena djeca iz starije vrtićke skupine.

Na radionici je bilo riječi o poznavanju prometnih pravila s naglaskom na pješake, koji za prijelaz preko zebre koriste semafor. Uz praktičnu simulaciju ceste, djeca su sama upravljala semaforom na način da su stavljala svjetla sukladno uputama izvoditeljice te je tako jedna skupina pješaka krenula preko zebre kada se na „veselom semaforu“ upalilo zeleno svjetlo.

Projekt je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova „Za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020., Područje: 4. PJEŠACI; Podpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza.

Partneri u projektu su Dječji vrtić „Vrapčić“ Drnje, centrala i podružnice; IPA (međunarodno policijsko udruženje) Regionalni klub Koprivnica i Klub za starije osobe „Mariška“ Koprivnica, a izvoditeljica je bila Jasmina Markić.

Sluba ureda župana