Udruga „Bolje sutra“ sudjelovala na konferenciji Impact 2018. o društvenom poduzetništvu

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sudjelovala je na konferenciji o društvenom poduzetništvu Impact 2018. u Zagrebu.

Konferencija je okupila inovativne društveno odgovorne biznis investitore i organizacije iz Europe i regije, a organizatori su bili agencija Brodoto i ACT Grupa. Cilj je bilo spajanje svih aktera koji na svoj način staraju pozitivne promjene u društvu – civilnog sektora, privatnih kompanija, investitora, fondacija te društvenih poduzeća, a na konferenciji su po prvi put u Hrvatskoj sudjelovali predstavnici social impact fondova iz Sjedinjenih Američkih Država i Europe.

Sudionici su imali priliku  usvojiti nova praktična znanja zahvaljujući kombinaciji predavanja, panela i radionica koje su održali tridesetak visokokvalificiranih domaćih i međunarodnih predavača, uključujući i predstavnike društveno odgovornih tvrtki IKEA, Vipnet, Patagonia, Erste Grupe kao i platforme za fundraising neprofitnih organizacija „Čini pravu stvar“. Jedan od predavača je bio i Rodney Schwartz  iz britanske investicijske banke ClearlySo koja godišnje ulaže milijune u društveno korisne projekte, preko Rohita Davea iz Twilio Impact Funda iz Silicijske doline, kao i Biljana Dakić Đorđević, koja vodi inovativnu Trag Fondaciju u Srbiji.

Na Impact konferenciji održana su i dva natjecanja, a društveni biznisi natjecali su se pred investitorima za najbolji društveno korisni poslovni projekt. Neprofitne organizacije iz Hrvatske i Srbije prezentirale su kampanje provedene u proteklih godinu dana te se natjecale za titulu “najdobre” neprofitne kampanje. U izboru pobjednika oba natjecanja sudjelovali su članovi međunarodnog žirija sastavljenog od uglednih stručnjaka, a konferencija je održana uz potporu veleposlanstva SAD-a, German Marshall Funda, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i sponzora.

Služba ureda župana