Udruga „Bolje sutra“ sudjelovala u aktivnostima Saveza Alpe Adria u Klagenfurtu

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sudjelovala je na  festivalu izjednačavanja mogućnosti INCLUSIA 2018 u Klagenfurtu u Austriji. Nositelj aktivnosti ovog projekta je Udruga “INCLUSIA, people – as we are” iz Klagenfurta, dok je Udruga „Bolje sutra“ partner sa još dvije udruge osoba s invaliditetom iz Mađarske i Slovenije. Projekt financira Saveza Alpe Adria.

Tijekom Festivala održane su aktivnosti s djecom i mladima bez invaliditeta u kojima su članovi Udruge i volonteri poučili sudionike što se podrazumijeva pod “inkluzijom”, a svi, bez obzira na razlike, mogli su se osjećati kao vrijedan dio zajednice.

Udruga „Bolje sutra“ također je sudjelovala u aktivnostima u školi Europagymnasium u 3. razredu, a predstavili su se plesnom radionicom na kojoj su članovi Udruge i učenici plesali tradicionalne plesove iz Podravine. Aktivnost je pripremila i vodila volonterka Udruge Adela Jadan, a aktivnost izrade tjestenine s koprivama pripremila je i vodila Marija Mraz. Učenici su pripremili društvene i sportske igre, a nakon aktivnosti zajedno su posjetili planetarij.

Služba ureda župana