Udruga žena „Hrvatska ruža“ Jagnjedovec proslavila 35 godina djelovanja

Punih 35 godina djelovanja proslavila su članice Udruge žena „Hrvatska ruža“ Jagnjedovec, a u programu koji je obuhvaćao polaganje vijenaca za preminule članice, svetu misu te druženje uz večeru i glazbu, prisustvovao je i župan Darko Koren.

Župan je tom prilikom naglasio kako su žene stup društva te im zahvalio na doprinosu razvoju lokalne zajednice, kao i na njegovanju tradicijskih vrijednosti jagnjedovečkog kraja, dok je predsjednica Udruge Mirjana Ščetarić Koprivničko-križevačkoj županiji uputila zahvale na suradnji i podršci.

Udruga „Hrvatska ruža“ djeluje od 1982. godine, ima 31 članicu te sudjeluje u svim manifestacijama na području Koprivničko-križevačke županije i šire, primjerice na Podravskim motivima, Renesansnom festivalu, prikazu živih jaslica u Reki, Picokijadi i Markovom sajmu u Zagrebu. Članice su posvećene humanitarnom radu, a najvažnije su im manifestacije Jagnjedovečka legenda i Jagnjedovečko kolinje, za koje rado same smišljaju i izvode igrokaze. Posebno su ponosne na suradnju s drugim udrugama, prvenstveno s koprivničkog područja, ali i iz Varaždinske te Bjelovarsko-bilogorske županije, koje su ugostile na svojoj proslavi 35. obljetnice Udruge.

Služba ureda župana