Biografija zamjenika župana Ivana Pala

Ivan PalIvan Pal rođen je 1956. godine i od rođenja živi u Koprivnici. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Koprivnici. Nastavlja studirati na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu,gdje 1979. godine diplomira i stječe zvanje profesora tjelesne kulture.

Po stjecanju diplome, iste godine zaposlio se u Školskom centru u Koprivnici kao profesor tjelesnog odgoja, a od veljače 1992. godine imenovan je ravnateljem Obrtničke škole u Koprivnici.

Od 1979. godine do 2004. godine, uz rad u školi paralelno je aktivan u Rukometnom klubu Podravka, bio je trener u svim kategorijama i osvojio niz odličja .

Društveno-politički aktivan je u svojoj zajednici, od 2000. godine član je HSS-a. U prošlom mandatu bio je predsjednik Gradskog vijeća, u drugom mandatu bio je član Glavnog odbora HSS-a.

Od 1997. do 2009. godine je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice. Od 2006. do 2009. godine predsjednik je Županijske zajednice sportova.

17. svibnja 2009. godine neposrednim Županijskim izborima izabran je za zamjenika župana koprivničko-križevačke županije.

Služi se engleskim jezikom i osnovno je informatički obrazovan. Oženjen, supruga magistar farmacije, zaposlena u Belupu.