Upravni odbor Saveza Alpe Adria odobrio sufinanciranje sedam projekata iz Koprivničko-križevačke županije

U Varaždinu je u četvrtak, 3. svibnja održana sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Adria kojim trenutno predsjeda Varaždinska županija, a u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao joj je viši savjetnik – specijalist za europske fondove i međunarodnu suradnju Vladimir Šadek sa suradnicima.

Prisutnima se uvodno obratio župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je istaknuo važnost suradnje svih regija članica u budućim zajedničkim projektima sufinanciranim iz EU fondova te potrebu i važnost izrade zajedničke strategije Saveza Alpe Adria u svrhu stvaranja platforme za jačanje regionalnog razvoja. Također, bilo je riječi o zajedničkom predstavljanja Saveza Alpe Adria u Bruxellesu povodom 40. obljetnice osnivanja Saveza te političkoj konferenciji Saveza Alpe Adria koja će se u studenom održati u Varaždinu.

Na sjednici je odlučeno i kako će novi javni poziv za projekte sufinancirane od strane Saveza Alpe Adria biti otvoren u proljeće iduće godine, a ubuduće će se javni poziv otvarati jednom godišnje. Glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner osvrnuo se na djelovanje u proteklom razdoblju, a predstavnici kontaktnih točaka (CP) po regijama i tematskih koordinacijskih točaka (TCP) podnijeli su izvješće o svom radu. U ime Županije, kao koordinator CP-a za Županiju i TCP-a za ruralni razvoj i etničku baštinu, izvješće je podnio Vladimir Šadek.

Na sjednici su prihvaćeni projekti i dodijeljena pokroviteljstva nad projektima za naredno razdoblje. Prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije prihvaćeno je sufinanciranje sedam projekata, za što je ukupno odobreno 12.100 eura.

Radi se o sljedećim projektima:

  • Međunarodni kviz znanja i prijateljstva „Europa moja domovina 2018.“ – prijavitelj OŠ Braće Radić Koprivnica, Područna škola Bakovčica (1.500 eura)
  • Znanstvena konferencija „Povijest okoliša rijeke Drave“ – prijavitelj Povijesno društvo Koprivnica (3.000 eura)
  • Međunarodna izložba vina „Zlatna vina Alpe Adria 2018.“ – prijavitelj Klaster vinara Đurđevac (3.000 eura)
  • susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ – prijavitelj Folklorni ansambl Koprivnica (1.100 eura)
  • AAA LEADER – „Žene u ruralnom području“ – prijavitelj LAG „Podravina“ (1.500 eura)
  • „Poboljšanje ekonomskih aktivnosti u pčelarstvu“ – prijavitelj Klaster pčelara Podravina (1.000 eura)
  • „Renesansni festival“ – prijavitelj Turistička zajednica grada Koprivnice (1.000 eura)

Služba ureda župana