Uručene nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja „Volim Podravinu i Prigorje“

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i ove je godine organizirala natječaj „Volim Podravinu i Prigorje“ za najbolje likovne radove djece iz vrtića i učenike osnovnih škola te literarne radova osnovnoškolaca na temu „Priroda-bogatstvo naše Županije“.

Svečano uručenje nagrada najuspješnijima održano je danas u dvorani kina Velebit u Koprivnici, čemu su, uz djecu, mentore i ravnatelje, prisustvovali i župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

Župan Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, istaknuo je kako se iz godine u godinu na natječaj prijavljuje sve više sudionika, što pokazuje veliku povezanost s prostorom Županije.

Na ovaj način najmlađe upoznajemo s prirodnim ljepotama koje ih okružuju, što daje pečat nastojanjima da volimo kraj u kojemu živimo. Zahvaljujem i njihovim mentorima i ravnateljima te me veseli što je ova aktivnost nastavljena, jer je smatram korisnom i edukativnom.“, dodao je župan Koren.

Direktor Mihevc čestitao je nagrađenima te dodao: „Zajednički nam je cilj očuvanje okoliša i prirodnih ljepota, što onda ima i svoj turistički potencijal. Zahvaljujem djeci i mentorima, kao i Koprivničko-križevačkoj županiji te svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta.“

Spomenimo kako je na natječaj pristigao 41 likovni rad vrtićke djece te 193 likovna rada osnovnoškolaca, kao i 36 literarnih radova. Sudjelovala su djeca iz 19 dječjih vrtića te 10 osnovnih škola, a prije podjele nagrada, prikazan im je promotivni turistički film županijske Zajednice, koji im je uručen i na poklon.

Priznanja nagrađenima podijelili su župan Koren i zamjenik Sobota, a nakon programa svi su sudionici zajedno obišli izložbu „Pisanica od srca“ gdje su se i fotografirali.

Popis nagrađenih u pojedinim kategorijama možete pogledati u privitku.

Služba ureda župana