Zamjenik Ljubić na Danu otvorenih vrata Centra za socijalnu skrb Križevci

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je posjetio Centar za socijalnu skrb Križevci koji se pridružio inicijativi Hrvatske udruge socijalnih radnika i održao Dan otvorenih vrata, povodom Svjetskog dana socijalnog rada.

Cilj Dana otvorenih vrata bio je kroz neformalni kontakt s partnerima i korisnicima razgovarati o temama s područja socijalne skrbi, ali i predstaviti svoje djelatnosti. Ravnateljica križevačkog Centra Sanja Jakopović pojasnila je kako Centar spada među srednje po veličini s ukupno 19 zaposlenih te je dodala kako unutar ustanove postoje dva odjela, Odjel za odrasle i Odjel za djecu, mlade i obitelj. Posebnost Centra je dječja igraonica koja je napravljena za potrebe kontakta roditelj-dijete, kako djeca ne bi imala osjećaj da se nalaze u instituciji.

Zamjenik Ljubić obišao je prostore Centra te zahvalio ravnateljici i ostalim djelatnicima na predanom radu, naglasivši kako će im Županija i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu podršku.

Danu otvorenih vrata odazvali su se i križevački gradonačelnik Mario Rajn, saborski zastupnik Branko Hrg, predsjednik županijskog Savjeta za promet na cestama Stjepan Peršin, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te predsjednik i član županijskog Savjeta za mlade Željko Jurković i Dario Car.

Služba ureda župana