Zamjenik Pal otvorio tradicionalnu 15. izložbu Likovne kolonije u Domu za starije i nemoćne Koprivnica

U organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe „Mariška“ održana je već tradicionalna izložba slika 15. po redu Likovne kolonije koju je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan na samom se početku osvrnula na povijest održavanja ove Likovne kolonije koja „potiče likovno stvaralaštvo naših korisnika“  te pri tom zahvalila Županiji jer „sve dobro što se događa u ovom Domu događa se u sinergiji našeg osnivača, Županije i naših djelatnika“.

Prigodne riječi kao i zahvalu svima na podršci svih ovih godina uputila je i predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec, nakon čega je slikar Josip Gregurić istaknuo važnost ove kolonije koja „već 15 godina postoji i krasi prostorije ovog Doma“.

Zahvalu autoricama i autorima „koji godinama sudjeluju na ovoj koloniji i na koje se izuzetno ponosimo“ istaknuo je zamjenik Pal čestitavši tako i nadolazeće blagdane i službeno otvorio 15. izložbu Likovne kolonije.

U sklopu otvorenja izložbe održana je i završna svečanost Kluba za starije osobe „Mariška“ kao i tradicionalno predstavljanje svih programa i sekcija Kluba, a za kulturno umjetnički dio programa pobrinuo se Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica pod vodstvom Ane Pleskalt te pjevački zbor i recitatorska grupa engleskog jezika Kluba za starije osobe „Mariška“.

Služba ureda župana