Zamjenik Pal svečano otvorio županijsku smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Smotra učeničkih radova iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja održana je danas u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica, a svečano ju je otvorio zamjenik župana Ivan Pal ujedno i član Županijskog povjerenstva za projekte.

Tom prigodom zamjenik Pal zaželio je svim prisutnima dobrodošlicu i učenicima sreću na Smotri, a željama se pridružila i ravnateljica i voditeljica Županijskog stručnog Vijeća za građanski odgoj Sanja Prelogović.

Učenici i njihovi mentori kroz svoje projekte upoznali su Ustav Republike Hrvatske, stekli odgovarajuće znanje, razvili vještine i stavove, a u svom su radu primjenjivali aktivne metode učenja i poučavanja, između ostalog projektno učenje, suradničko učenje, učenje u paru, igranje uloga, simulacije, rješavanje problema, socijalno učenje korištenjem informacijskih te komunikacijskih tehnologija.

Na današnjoj Smotri 16 učenika i sedam mentora iz triju škola – Osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica, Osnovna škola Molve i Osnovna škola Legrad predstavilo je četiri projekta, a stručni žiri je na kraju Smotre pohvalio sve projekte i predložio sve radove za Državnu smotru.

Za organizaciju Smotre pobrinuli su se Koprivničko-križevačka županija, Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica, a uz zamjenika Pala i voditeljice županijskog stručnog Vijeća Sanje Prelogović, Smotri su prisustvovali i koordinatori građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama.

Služba ureda župana