Zamjenik prisustvovao okruglom stolu Udruge „Mali princ“ povodom Dana osoba s intelektualnim teškoćama

U utorak, 15. svibnja u prostorima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ” održan je okrugli stol po nazivom “Položaj djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u Koprivničko-križevačkoj županiji i kako ga poboljšati”, kojemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Povod održavanja okruglog stola bilo je obilježavanja Dana osoba s intelektualnim teškoćama, a organiziran je u okviru projekta „Integracija u društvo“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Osim zamjenika Ljubića, koji je u svom obraćanju pohvalio aktivnosti Udruge na pomoći i integraciji osoba s intelektualnim teškoćama u lokalnu zajednicu, okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Grada Đurđevca, obrazovnih i odgojnih ustanova, predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac i Zavoda za zapošljavanje, kao i predstavnici udruga, uz domaćinstvo predsjednice Udruge „Mali princ“ Kristinke Štefan. Moderatorica Okruglog stola bila je Božica Mikuldaš, socijalna radnica i članica upravnog odbora Udruge Mali princ.

Sudionici okruglog stola razgovarali su o svojim doprinosima uključivanju djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u život zajednice te poboljšanju njihovog života i života njihovih obitelji, a ujedno su izneseni planovi za naredno razdoblje. Zaključak Okruglog stola je da je lokalna sredina sve više senzibilizirana za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: udrugamrdju.hr