Započeli geotehnički istražni radovi na zgradi Osnovne škole Sveti Petar Orehovec

Koprivničko-križevačka županija kao osnivač škole poduzela je sve potrebne radnje kako bi se što prije riješio problem pukotina na zgradi Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Naime, osim već provedenog pregleda škole od strane ovlaštenog statičara, danas su započeli i geotehnički istražni radovi kojima će se utvrditi zbog čega je došlo do pukotina.

Ovim radovima uzet će se uzorci tla koji se potom šalju u laboratorij gdje se ispituju mehanička svojstva tla te će se na temelju tih rezultata utvrditi  koja vrsta sanacije je potrebna kako bi se riješio problem.

Na poziv župana Darka Korena, zgradu škole obišli su danas načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i njegov zamjenik Dragutin Hendelja, ravnatelj škole Stjepan Lučki, nastavnici, članovi školskog odbora i roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec.

Zajedno sa zamjenikom župana Ivanom Palom, župan je naglasio kako je prije svega bitna sigurnost djece koja svakodnevno borave u prostorima škole i kako je Koprivničko-križevačka županija poduzela sve potrebne radnje te kako su u Županijskom proračunu osigurana potrebna sredstva kako bi se što prije riješio ovaj problem.

Ujedno su se složili zajedno s ravnateljem, članovima školskog odbora i roditeljima kako nije potrebno dizati paniku s obzirom da je situacija pod kontrolom, a problem pukotina na zgradi u fazi rješavanja.

Služba ureda župana