Zaposlenici Županije i žurne službe sudjelovali u vježbi gašenja požara, evakuacije i spašavanja

U četvrtak, 10. svibnja u Županijskoj je upravi održana praktična vježba gašenja požara, evakuacije i spašavanja. Prema scenariju vježbe, bilo je riječ o izvanrednoj situaciji nakon požara u podrumskim prostorijama arhive, koji se širio po stepeništu, uz veliku količinu gustog dima.

U vježbi su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Koprivnica, Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice, Zavod za hitnu medicinu, HGSS stanica Koprivnica, PU Koprivničko-križevačka i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje, izrazio je zadovoljstvo uspješno odrađenom vježbom, kazavši: „Zahvalio bih svim našim žurnim službama koje su sudjelovale u vježbi i u rekordnom vremenu obavile sve što je bilo potrebno. Ovime ujedno obilježavamo Mjesec borbe proziv požara i Tjedan Crvenog križa, a na temelju Zakona o zaštiti na radu dužni smo jednom godišnje obaviti ovakvu vježbu. Svrha je bila pripremiti naše zaposlenike na izvanredne situacije, ali i provjeriti u kakvom su stanju žurne službe koje još jednom pohvaljujem na organiziranosti, brzini i učinkovitosti.“

Glavni vatrogasni zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan dodao je kako vatrogasci svake godine u svibnju, odnosno Mjesecu borbe protiv požara, imaju desetak vatrogasnih vježbi po vatrogasnim zajednicama, u koje su uključene i žurne službe.

Suradnja sa svim službama na visokoj je razini, na čemu im ovim putem zahvaljujem i pohvaljujem rad kako profesionalnih, tako i dobrovoljnih struktura. Vježba u Županijskoj upravi uspješno je završena, evakuirali smo 34 zaposlenika, a njih šest spašavali smo zračnim jastukom.“, istaknuo je zapovjednik Habijan te najavio kako će se u subotu, 13. svibnja s početkom u 13 sati, u športskom parku „Podravac“ u Virju održati taktično-pokazna vježba Virje 2018., povodom 140. obljetnice uspješnog djelovanja DVD-a Virje.

Služba ureda župana