Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije održao radne sastanke vezane uz projekt „Živjeti zdravo“

S ciljem osnivanja multisektorske radne skupine predstavnika ključnih institucija za provedbu aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u utorak, 10. listopada održani su radni sastanci kojima je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječ je o projektu koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s 21 županijskim zavodom, a tiče se informiranja, edukacije i senzibilizacije građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života: promocije pravilne prehrana, tjelesne aktivnosti, prevencije debljine, očuvanja i unaprjeđenja mentalnog te spolnog i reproduktivnog zdravlja te smanjenja pobola od kroničnih nezaraznih bolesti.

Zamjenik Ljubić pohvalio je ovu hvalevrijednu inicijativu očuvanja zdravlja te je svima uključenima u projekt poželio mnogo uspjeha, a okupljenima su se obratili i ravnateljica Zavoda Draženka Vadla te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa “Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014.-20120. godine, vrijedan je 30 milijuna kuna, a Vlada RH ga 2015. godine proglasila Nacionalnim programom. Voditeljica projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji je Jasenka Vuljak Vulić, a u razdoblju od šest godina značajna će se sredstva ulagati u poboljšanje zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici te će nastojati dati doprinos smanjenju negativnih učinaka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika.

Već 20. listopada u Koprivnici će se održati aktivnost u sklopu projekta, kada su građani pozvani na šetnju stazom oko grada, uz popratne sadržaje.

Služba ureda župana