Svečano obilježen 23. rođendan Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije

Povodom obilježavanja 23. godišnjice osnutka Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren danas je otvorio i Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljanja.

Čestitavši 23. rođendan Zavoda župan Darko Koren naglasio je značaj obilježavanja ove godišnjice kroz dva događaja važna i za Zavod i za našu zajednicu „otvaranje Savjetovališta koje je još jedan korak naprijed, još jedan alat kojim ćemo unaprijediti sveukupno zdravstveno stanje našeg stanovništva“, ali i prethodno potpisivanje ugovora o zakupu poslovnog prostora između Zavoda i udruga istaknuvši da je to „pokazatelj jedinstva našeg sustava u segmentu zdravstva, ali i socijalne skrbi“.

U kratkom prezentacijskom prikazu dr. Vlatka Janeš Poje predstavila je provedene aktivnosti u Tjednu otvorenih vrata od 20. do 24. veljače 2017. godine Zavoda od održanih edukacija, savjetovališta, testiranja u svrhu prevencije raka debelog crijeva te sudjelovanja u televizijskim i radijskim emisijama. Polaznici Dječjeg vrtića „Tratinčica“ upoznali su se radom laboratorija Službe za zdravstvenu ekologiju, učenici Obrtničke škole Koprivnica posjetili su laboratorij Službe za mikrobiologiju u Službe za zdravstvenu ekologiju, a petu godinu zaredom održana je i edukacija profesora o prevenciji ovisnosti. Prikazana je i televizijska emisija te radio emisija o radu Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, dok je Dom za starije i nemoćne u Koprivnici ugostio djelatnike Zavoda za javno zdravstvo kako bi održali predavanje o alergenima u zraku.

Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljanja obišli su župan i zamjenik župana Darko Sobota u pratnji djelatnica i djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Savjetovalište je otvoreno s ciljem podizanja svijesti o zdravlju i zdravom načinu života s naglaskom na prevenciju bolesti povezanih s prehranom i debljinom, a radno vrijeme savjetovališta je svaki utorak od 13 do 15 sati.

Služba ureda župana