Župan i suradnici sastali se s kotorskim biskupom Ilijom Janjićem

Na inicijativu predstavnika crnogorske zajednice i učitelja u Područnoj školi Bakovčica Radovana Kneževića, Županijsku je upravu u četvrtak, 19. srpnja posjetio kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić kojeg su dočekali župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Uz Radovana Kneževića, posjetu je prisustvovao i župnik iz Zrinskog Topolovca Milan Kerš.

Župan je biskupu zahvalio na posjetu i predstavio osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, njezine prirodne i kulturne znamenitosti, gospodarska i demografska kretanja te ga je upoznao s najvažnijim ulaganjima u području školstva i zdravstva. Također je naglasio kako Županije njeguje odlične odnose kako s religijskim zajednicama, tako i s predstavnicima nacionalnim manjina, koje uvijek podržava u njihovim aktivnostima. Što se religije tiče, župan je spomenuo županijsku posebnost, a to je da se na ovom području nalaze čak tri biskupije – Varaždinska, Bjelovarsko-križevačka i Grkokatolička.

Uzvrativši zahvale na prijemu, biskup Janjić županu i suradnicima govorio je o svom životnom putu, koji ga je iz Bosanske Posavine odveo u Pazin, Split, Herceg Novi pa naposljetku i u Kotor, dodavši kako mu je ovo 23. godina otkako obnaša biskupsku službu. Također je govorio o ljepotama Kotora, koje se mogu promatrati kao prirodne, kulturne i duhovne, kao i o povijesti same Kotorske biskupije.

Zahvale na dobrodošlici uputio je i Radovan Knežević, koji je vrlo aktivan u povezivanju Županije s crnogorskom, ali i drugim manjinama, a na kraju sastanka biskup je pozvao župana i suradnike u posjet Kotoru, kako bi nastavili prijateljsku suradnju.

Služba ureda župana