Župan na otvorenju jubilarnih 10. Dana hrvatskih svetaca i blaženika

Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim sv. Marku Križevčaninu, misnim slavljem koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak te otvorenjem retrospektivne izložbe portreta „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, u Križevcima su u četvrtak 24. svibnja 2018. započeli 10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Župan Darko Koren prisustvovao je otvorenju izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ na kojoj su se predstavili umjetnici: Branimir Dorotić, Maja Vidović, Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Hrvoje Marko Peruzović, Anto Mamuša i Ivana Ćavar, a u programu su sudjelovali i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića saborski zastupnik Damir Felak, ravnateljica križevačkoga Gradskog muzeja Lana Okroša Rožić, vlasnica galerije „Laudato“ Ksenija Abramović koja je organizirala i postavila izložbu, likovni kritičar Stanko Špoljarić te križevački pročelnik za društvene djelatnosti Sandro Novosel.

U glazbenom dijelu nastupili su Vokalni sastav „Allegro“ te glumac Dubravko Sidor, a izložbu je otvorio biskup Huzjak, dok je kroz program u ime 10. Dana hrvatskih svetaca i blaženika Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ te križevačkih župa sv. Ane te BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina vodila Tanja Baran.

Izložbu će biti otvorena do 10. lipnja, a nakon zatvaranja izložbe u Križevcima, ta ista izložba bit će otvorena na blagdan Beata Angelica 18. veljače 2019. u župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu te uoči blagdana zaštitnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi 10. svibnja 2019.

Jubilarni 10. Dani hrvatskih svetaca i blaženika ove se godine održavaju kao dio Godine dr. Stjepana Kranjčića koju je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak otvorio u Križevcima na 50. godišnjicu Kranjčićeve smrti 10. travnja ove godine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr