Župan obišao radove na cestama na području općine Sveti Ivan Žabno

U četvrtak, 12. srpnja župan Darko Koren, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića, načelnika Općine Sveti Ivan Žabno Nenada Bošnjaka te njegovog zamjenika Manuela Markovića, obišao je radove na cestama koje ŽUC izvodi na tom području.

ŽUC je nakon provedenih postupaka javne nabave temeljem godišnjeg Plana građenja, rekonstrukcije i izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta, ugovorio radove na obnovi dijela LC 26135 (Kuštani (D28) – Cirkvena (ŽC 2231)), u dužini 1470 metara i vrijednosti 431.577,00 kuna, kao i na obnovi dijela ŽC 2231 (Kenđelovac (D28)- Cirkvena-Farkaševac-Sišćani-D43) – dionica Cirkvena – Praščevac, dužine 1400  metara i vrijednosti 514.433,75 kuna.

Župan je izrazio zadovoljstvo dovršetkom prijeko potrebnih radova na rekonstrukciji prometnica u Cirkveni, koja je prije nekoliko godina dobila i novu školu, čime će se još više poboljšati kvaliteta života mještana.

Danas prisustvujemo završetku radova na dvije dionice koji su zajedno vrijedni oko 950 tisuća kuna, što se odnosi samo na troškove asfaltiranja koje pokriva ŽUC, dok se u pripremu podloge lokalne ceste financijski uključila Općina Sveti Ivan Žabno, kojoj zahvaljujem na suradnji.“, kazao je župan.

Načelnik Bošnjak zahvalio je Županiji i ŽUC-u na rekonstrukciji prometnica, naglasivši kako je ovaj projekt važan kako za Cirkvenu, tako i za cijelu Županiju zbog povezivanja sa susjednom općinom. Na pomoći je zahvalio i mještanima te dodao kako je Općina iz svog proračuna asfaltirala i tri ulice dužine 300 metara.

Uz obilazak radova na cestama, župan i načelnik Bošnjak razgovarali su o aktualnim planovima i projektima na podizanju standarda Općine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr