Župan održao prijem za članove Stručnog stožera i hrvatske kadetske reprezentativce

Nakon svečanog otvorenja Europskog rukometnog prvenstva i sjajne utakmice Hrvatske kadetske reprezentacije protiv Portugala, danas u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar održali su prijem za članove Stručnog stožera i predstavnike hrvatske kadetske reprezentacije.

Županija i grad Koprivnica po treći puta su dobili priliku za organizaciju ovakvog zahtjevnog sportskog događaja koji je vrlo značajan za ovaj sjeverozapadni dio Hrvatske i promociju kontinentalnog turizma“ istaknuo je župan i zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu na ukazanom povjerenju te poželio članovima Stožera i mladim kadetima ugodan boravak u središtu Županije.

Unatoč ovogodišnjim nogometnim uspjesima, župan Koren rekao je kako je „rukomet perjanica hrvatskog sporta“, a „ova generacija se jučerašnjom igrom dokazala kao nova perspektiva rukometa koji u ovom Gradu i Županiji ima posebno mjesto“. Poželjevši puno uspjeha, zdravlja i sreće u daljnjem natjecanju župan je poručio kadetima kako imaju podršku Županije, ali „isključivo svojim zalaganjem i talentom krče put ka osobnom uspjehu, a time i uspjehu cijele nacije“.

U ime Stožera obratili su se trener vratara Davorin Adamović i tehniko Matija Teur koji su zahvalili Županiji i Gradu, kao i predsjedniku županijske Zajednice sportova Stanislavu Lovkoviću na vrhunskom domaćinstvu i izuzetno dobrim uvjetima smještaja i same organizacije.  Osvrnuvši se na rezultat utakmice sa Portugalom, članovi Stožera najavili su kako im je cilj prije svega proći skupinu, ali „skromni i prizemljeni nadaju se ostvarenju visoko  postavljenog cilja“. Kao predstavnici ekipe prijemu su nazočili reprezentativci Sebastian Rico Kovač i Antonio Ljubić, kao i direktorica lokalnog Organizacijskog odbora Sonja Šafar.

Drugi susret skupine A Hrvatska igra protiv Izraela danas, 10. kolovoza, u 20:30 sati, stoga pozivamo sve navijače da podrže mlade Kauboje.

Služba ureda župana