Župan održao prijem za dugogodišnjeg ravnatelja POU Koprivnica Josipa Nakića Alfirevića

Župan Darko Koren u četvrtak, 24. svibnja održao je prijem za dugogodišnjeg ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, koji je odnedavno u mirovni, Josipa Nakića Alfirevića, kako bi mu zahvalio na odličnoj suradnji te čestitao na svim dosadašnjim rezultatima.

Josip Nakić Alfirević na čelu koprivničkog Učilišta proveo je 32 godine, odnosno osam uzastopnih mandata, te je, zajedno sa svojim suradnicima, zaslužan što je Učilište postalo najuspješnija ustanova za obrazovanje odraslih u Hrvatskoj, s postignutim EU standardima u organizacijskom i programskom smislu. Također su ostvareni i najbolji rezultati u osnovnoškolskom obrazovanju odraslih u Hrvatskoj, kao i najbolji rezultati koordinatora četiri županije u promociji cjeloživotnog učenja na državnoj razini. Pri tome je važno istaknuti kako je u suradnji sa Županijom realizirana jedna od najpopularnijih andragoških djelatnosti Učilišta – “Mala poljoprivredna akademija”, koja je omogućila da 10050 poljoprivrednika dobije certifikate koji su priznati u cijeloj Europi. Kino „Velebit“ kojim upravlja Učilište vodeće je nezavisno kino na državnoj razini, a preko Erasmus+ projekta Pacemaking the education and employment: answers to new challenges and opportunities, Koprivnica će jedina u državi imati program obrazovanja za novo zanimanje koordinator obrazovanja i zapošljavanja.

Župan je bivšem ravnatelju izrazio zahvalu na svemu što je učinio za promociju Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, ne samo na razini Hrvatske, nego i Europe i svijeta, te je naglasio kako vjeruje u nastavak dobre suradnje s novom ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Majom Holek. Josip Nakić Alfirević uzvratio je zahvale Županiji na kontinuiranoj suradnji tijekom svih ovih godina, naglasivši kako je za uspjeh najvažnije imati kompetentne suradnike, strast za onim što se radi, dobru komunikaciju s lokalnom i regionalnom samoupravom te sinergiju sa zajednicom, odnosno građanima.

Prošle godine, u sklopu 11. Tjedna cjeloživotnog učenja, Josipu Nakiću Alfireviću uručeno je priznanje za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih, koje je zaslužio baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, a dobitnik je i Medalje Grada Koprivnice za izniman doprinos u području obrazovanja odraslih i pozicioniranje ustanove i Grada kao najuspješnijeg centra cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj.

Josip Nakić Alfirević bio je predsjednik, a kasnije i dopredsjednik, Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta, profesionalni koordinator u projektu “V-educa” programu prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, profesionalni koordinator u projektu Erasmus+, silent partner u velikom četverogodišnjem SF projektu u partnerstvu sa Slovenijom, Italijom, Austrijom, Rumunjskom i Škotskom, kratkoročni ekspert EU za područje učenje učitelja – IPA projekt, član ekspertne skupine za izradu Strategije obrazovanja odraslih u RH te član ekspertne skupine za izradu Nacrta prijedloga zakona o obrazovanju odraslih.

Služba ureda župana