Župan otvorio izložbu fotografija „Sjećanje na Josipa Friščića“

Povodom prve obljetnice smrti Josipa Friščića danas je u predvorju Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren otvorio izložbu fotografija  „Sjećanje na Josipa Friščića“. Izložbu je priredio Mladen Pavković u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u sjećanje na bivšeg potpredsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika HSS-a, saborskog zastupnika, koprivničko-križevačkog župana, dopredsjednika  Hrvatskog nogometnog saveza.

Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91. naglasio je veličinu osobe koju Josip Friščić predstavlja, kako za Koprivničko-križevačku županiju tako i za branitelje s područja Županije. Predstavio je izložbu fotografija nazvanu ‘Iz obiteljskog albuma’, te naglasio kako dugogodišnji župan Friščić „isključivo radom i poštenjem ostvario je ono o čemu su mnogi mogli samo sanjati, zbog toga smo svi koji smo ga poznavali sa iznimnom tugom doživjeli njegov odlazak i posljednje zbogom“.

Izložbu je prigodnim govorom otvorio župan Koren uputivši pozdrav svima prisutnima, posebice obitelji Friščić, uz zahvalu na okupljanju u čast sjećanja na preminulog župana Koprivničko-križevačke županije. Istaknuo je osobnu povezanost sa Josipom Friščićem, ali i poslovni uzor naglasivši: „Josip je zaista jedan od velikana hrvatske politike, a zasigurno jedan od najvećih velikana politike ovoga prostora i općenito jedan od najvećih osoba koje su hodale po ovoj podravskoj zemlji. S ponosom mogu istaknuti da sam najvažnije godine svoje karijere u politici proveo sa njim i učio od njega, te puno toga osobno mogu zahvaliti upravo njemu!“

Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica pod vodstvom Ane Pleskalt glazbeno je obogatio program pjesmom ‘Ja sam junak iz doline’.

Otvaranju izložbe prisustvovali su članovi obitelji, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić,  zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Vesna Helfrin, Mišel Jakšić zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Koprivnice i zamjenica Melita Samoborec te prijatelji pokojnog Friščića.

Služba ureda župana