Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
16.05.2022.

Tribina županijskog Savjeta za umirovljenike i u Križevcima

Tribina Kz 3


Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije danas je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, u prostorima Udruge matice umirovljenika Križevci održao tribinu na temu „Uloga društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe na području Koprivničko-križevačke županije“.

Predsjednik županijskog Savjeta Željko Pintar okupljenima je zahvalio na dolasku te naglasio kako je ovo druga po redu tribina, nakon Koprivnice. Cilj je istaknuti važnost obitelji kao ključnog elementa svakog društva te potaknuti djelovanje društva u korist obitelji, kao i donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu obiteljskog života. Također je naglasio važnost palijativne skrbi u sustavu zdravstvene zaštite te zahvalio Županiji na podršci u svim aktivnostima.

Okupljenima je pozdrave uputio i zamjenik župana Ratimir Ljubić te zahvalio Savjetu na organizaciji ovih tribina, ali i na svim aktivnostima koje provode u suradnji sa Županijom, a s ciljem podizanja kvalitete života starijih osoba. Dodao je kako Savjet upućuje mnogo konstruktivnih prijedloga vezanih uz brigu o starijoj populaciji te kako je posljednjih godina vidljiv značajan napredak u tom području, primjerice sufinanciranje smještaja u privatnim domovima.

Predsjednica Udruge matice umirovljenika Križevci Katica Vojta zahvalila je Županiji i županijskom Savjetu na organizaciji tribine, kao i na svim programima koje provode.

Temu tribine prezentirala je Marina Međimorec, koordinatorica za palijativu iz Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a spomenimo kako je prisustvovala i pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Sljedeća tribina održat će se sutra, 17. svibnja u Đurđevcu u 10 sati, u prostorima Doma Mladen Markač.

Služba ureda župana


Pročitano 1751 puta