Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
14.08.2022.

Župan prisustvovao svečanosti obilježavanja 130. obljetnice DVD-a Poljana Križevačka

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

DSC 0574


Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka danas je obilježila 130 godina postojanja i humanog rada. Nakon mimohoda do crkve sv. Mihovila u kojoj je održana sveta misa, održana je svečana sjednica povodom obilježavanja 130. godišnjice, kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Sjednicu je otvorio predsjednik Društva Miroslav Šimeković, a predsjedavao je zapovjednik Društva Denis Jurčević. Župan Koren čestitao je Društvu veliki jubilej istaknuvši kako je Koprivničko-križevačka županija uz Sisačko-moslavačku županiju najvatrogasnija županija u Hrvatskoj.

quote desni 3Ovdje smo adaptirali i malu područnu školu i dok mladi ljudi ovdje žive, daju sebe i svoje vrijeme, ovo mjesto će imati perspektivu. Zbog organiziranog vatrogastva kod nas nema velikih šteta od požara i kod nas je vatrogastvo društveni fenomen i pokretaž života posebno u manjim sredinama. Želim vam što manje intervencija i mnogo više zadovoljstva i uspjeha u radu,  zaključio je župan.

Prigodnim govorima obratili su se i predstavnici DVD-a Bobovica i Križevci, ispred HVZ-a Mario Starčević, ispred VZ Grada Križevaca Miroslav Petračija i ispred VZ Koprivničko-križevačke županije zapovjednik Zvonimir Habijan koji su ujedno uručili i prigodne darove.

DSC 0602

Na svečanosti je predstavljena i bogata povijest Društva, a potom je uslijedila dodjela spomenica, zlatnih i srebrnih plamenica, zahvalnica i priznanja.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1220 puta