Druga festivalska večer Festivala pjevača „50+“ okupila dvadesetak pjevača

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica jučer je održana druga festivalska večer Festivala pjevača „50+“ koja je okupila 21 pjevača s područja Republike Hrvatske, a kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren te ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

Uoči nastupa uvodne riječi uputila je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan te posebno zahvalila Županiji, ali i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove manifestacije „jer ništa od ovog ne bi bilo da nije bilo Vas. Ovaj Dom je unatoč svim poteškoćama na zavidnom nivou ponajviše zahvaljujući našem osnivaču, Koprivničko-križevačkoj županiji i trudit ćemo se da tako i ostane“ zaključila je ravnateljica Križan.

Dobrodošlicu i ugodnu večer poželjela je svima predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec nakon čega se prisutnima prigodnim riječima obratio i župan Darko Koren naglasivši: „Ovaj Dom je jedna od naših najvažnijih ustanova i doista je institucija koja je neizmjerno vrijedna. Mislim da je malo ovakvih ustanova koja se mogu pohvaliti ovakvom razinom usluge koju Vi pružate svojim korisnicima“. Na kraju svog govora čestitao je svima koji organiziraju sva ova događanja koja osobama treće životne dobi uvelike olakšavaju život te dodao: „Ponosni smo osnivač ove ustanove i Županija će Vas i dalje podržavati u Vašem radu“.

Prigodne riječi uputila je i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić te pri tom naglasila važnost domova umirovljenika, jer su „domovi umirovljenika mjesta druženja, mjesta gdje ljudi nisu usamljeni i gdje uvijek ima puno života“. Poželjela je još puno ovakvih ugodnih druženja i puno uspjeha svim pjevačima u nastupu te svima dobru zabavu.

Valja napomenuti da se Festival i ove godine održava zahvaljujući financijskoj potpori Koprivničko-križevačke županije te potpori i zalaganju zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe „Mariška“.

Služba ureda župana