Najava: Koprivničko – križevačka županija dio projekta „Kajkavci u Lisinskom“

U organizaciji Radija Kaj i pet kajkavskih županija održati će se izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski, poljoprivredni i kulturološki susret „Kajkavci u Lisinskom“ u nedjelju, 19. ožujka 2017. godine u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu s početkom u 14 sati.

Zajednički nastup Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije uz Grad Zagreb objediniti će promociju turističke, kulturološke i gastronomske ponude kroz koju će se prikazati značajke i posebnosti pojedine županije.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom te turističkim zajednicama grada Đurđevca, Koprivnice i Križevaca promovirat će svoje manifestacije kao što su Picokijada, Križevačko veliko spravišče i Renesansni festival, projekt „Pisanica od srca“, križevački suvenir Čunčanu čipku, a promovirati će i naivnu umjetnost kao posebnost unutar svojih županijskih granica.

U organizaciji Koprivničko – križevačke županije, PORE i Obrtničke komore KKŽ na izložbeno – prodajnom prostoru svoje proizvode izložit će sljedeći izlagači:  OPG Damir Markov iz Đurđevca, OPG Marijan Matočec, OPG Kranjec Anđela iz Kloštra Podravskog, OPG Hrženjak Marijan iz Koprivnice, OPG Pečnik Mario iz Križevaca; obrti: Špičko iz Koprivnice, Terra iz Đurđevca, Moby Dick iz Koprivnice, Lesart iz Koprivnice; nova domaća radinost Zlatka Štrfičeka iz Koprivnice, domaća radinost Baka i Mama iz Virja, domaća radinost Emina Baričević iz Križevaca te LAG „Podravina“ iz Đurđevca.

U programskom dijelu manifestacije nastupit će Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca i   Križevačka djevojačka straža, a u Malim kajkavskim književnim razgovorima sudjeluju Krešimir Blažek i Marko Gregur promovirajući Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen.

Posjetite manifestaciju i budite dio Kajkavaca  u Lisinskom, dio Koprivničko – križevačke županije! 

Služba ureda župana

Izvor fotografije: www.kaj.hr