Općina Gola uz Bambino kup, smotru konja i otvorenje nogostupa obilježila svoj rođendan

Rođendansko slavlje kojim je Općina Gola obilježila svoj dan u nedjelju, 10. lipnja započelo je sportskim susretima braniteljskih udruga u organizaciji UDVDR Ogranka Gola, a zatim mještani i gosti u povorci predvođenoj načelnikom Općine Stjepanom Milinkovićem i županom Darkom Korenom krenuli prema Dravskoj ulici gdje je svečano otvoren nogostup. Izgradnja nogostupa realizirana je u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a vrijednost projekta je oko 600 tisuća kuna.

Nakon otvorenja nogostupa, uzvanici su se uputili na sajmište gdje su održani pozdravni govori, a tom je prilikom načelnik Milinković svima poželio toplu dobrodošlicu kazavši: „Drago mi je gledati nas u zajedništvu, a posebno pozdravljam naše branitelje i mlade koji su naša budućnost. Želim da nas uvijek prate jedinstvo, ljubav i domoljublje i neka nam živi općina Gola i domovina Hrvatska.“

Pohvale na zajedništvu uputio je i župan, dodavši: „Načelniku i suradnicima čestitam na svim postignućima koja su obilježila posljednjih godinu dana, radujem se našoj daljnjoj suradnji i unaprijed se veselim projektima koje ćemo ostvariti. Želim vam mnogo sreće, zdravlja, ljubavi i uspjeha povodom Dana Općine!

Okupljenima su se obratili i saborski zastupnik Damir Felak te predstavnik Hrvatske poljoprivredne agencije Franjo Poljak, koji je isktanuo kako u Prekodravlju raste proizvodnja mlijeka.

Program je nastavljen Bambino kupom u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske stočarske udruge Gola, a zatim je održana atraktivna smotra konja u organizaciji Konjogojske udruge „Prekodravlje“.

Proslavi Dana Općine Gola još su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Branko Hrg, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnici općina, predstavnici udruga te brojni mještani.

Služba ureda župana