U PŠ Bakovčica otvorena izložba Dimitrija Popovića

U Područnoj školi Bakovčica, u utorak 18. travnja, župan Darko Koren otvorio je izložbu slika svjetski poznatog crnogorskog umjetnika Dimitrija Popovića. Organizator izložbe bio je koprivnički Mjesni odbor Bakovčica, na čelu s Radovanom Kneževićem, koji je ujedno i učitelj u Područnoj školi, a otvorenju su prisustvovali i veleposlanik Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić, prvi savjetnik u Veleposlanstvu Crne Gore u Hrvatskoj Milovan Lučić te zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić sa suradnicima.

Pokrovitelj izložbe bila je Koprivničko-križevačka županija, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa tradicionalne hrvatske i crnogorske pjesme izvela je Udruga prijatelja kulture „Vlado Dolenec“ Koprivnički Bregi.

Prilikom predstavljanja svoje izložbe, Popović je kazao kako je odabrao djela uskrsne tematike te je izrazio zadovoljstvo što izlaže upravo u Bakovčici, a s njim se složio i župan Koren koji je dodao: „Prihvaćajući pokroviteljstvo nad ovim kulturnim događajem željeli smo dati doprinos duhu zajedništva, koje ovaj današnji susret simbolizira na najbolji mogući način. Hrvatska i Crna Gora imaju mnoge dodirne točke i veseli me što ćemo razgovarati o mogućnostima daljnje suradnje.“

Otvorenju izložbe još su prisustvovali prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, prorektor za financije i poslovne odnose Sveučilišta u Osijeku Tomislav Mrčela, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Ivana Stanić, ravnateljica OŠ „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja Mirela Mršić-Pavičić te obitelj Dimitrija Popovića, koji su se zajedno s delegacijom Veleposlanstva Crne Gore i domaćinima, nakon prigodne zakuske, uputili u obilazak Podravke i Muzeja prehrane.

Služba ureda župana