Vatrogascima u Gornjoj Rijeci donirana oprema vrijedna 60 tisuća kuna

U Vatrogasnom domu u Dropkovcu u petak, 16. ožujka održana je primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 60 tisuća kuna, koju je vatrogascima u Gornjoj Rijeci donirala Koprivničko-križevačka županija i županijska Vatrogasna zajednica.

Župan Darko Koren podsjetio je kako Županija ima  najveći broj vatrogasaca po broju stanovnika te kako ova primopredaja govori o opredjeljenju ulaganju u taj sektor.

„Vatrogastvo je izuzetno važan segment društvenog i gospodarskog života u koji ulažemo u skladu s mogućnostima, a cilj nam je svako požarno područje opremiti opremom koja je varogascima potrebna.“, istaknuo je župan.

Zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan pojasnio je kako Zajednica i Županija svake godine izdvajaju 360 tisuća kuna za nabavu opreme te kako ta sredstva unatrag deset godina nisu umanjivana. Županija je posljednjih godina izdvojila 10 milijuna kuna za nabavu vatrogasne opreme, a kupljen je i čamac.

„Posebno sam ponosan što ste dobili izolacione aparate, a svi vatrogasci moraju imati najmanje zvanje ispitanog vatrogasca da bi s opremom mogli raditi. U Županiji ima čak 126 kandidata za rad s izolacionim aparatima, a bit će organizirana edukacija i za strojare.“ dodao je zapovjednik Habijan.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Rijeka Dragutin  Srbljinović te zapovjednik općinske Vatrogasne zajednice Ivica Srbljinović zahvalili su na vrijednoj donaciji koja je po društvima raspoređena po kriterijima inspekcijskog nadzora, požara na području Općine te aktivnostima, a namijenjena je zaštiti građana i poslovnih subjekata. Također su istaknuli kako na njihovom području djeluje pet dobrovoljnih vatrogasnih društava te kako se prilikom požara i poplava pokazalo da im je oprema itekako potrebna.

Na opremi je zahvalio i načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, izrazivši želju da bude korištena prvenstveno u edukacijske svrhe i da bude što manje intervencija.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr