Zamjenik Pal otvorio 13. Županijsku smotru dječjeg folklora

Zamjenik župana Ivan Pal otvorio je 13. Županijsku smotru dječjeg folklora Koprivničko-križevačke županije koja je održana u prostorima Doma kulture u Đelekovcu.

Prije početka same Smotre sudionicima i posjetiteljima prigodnim riječima obratili su se, pored zamjenika Pala i načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka te predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić.

U kategoriji dječje grupe nižeg uzrasta nastupili su Folklorni ansambl Koprivnica, Kulturno umjetničko društvo „Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca, Kulturno prosvjetno društvo „Seljačka sloga“ iz Đelekovca, Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdo Rusan“ iz Virja, KUD „Rudar“ iz Glogovca, KUD „Delovi“ iz Novigrada Podravskog te  KUD „Zrin“ iz Legrada.

U kategoriji dječje grupe višeg uzrasta nastupio je HPD „Ferdo Rusan“, Društvo izvornog folklora „Koprivnički Ivanec“, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD „Prugovac“, KUD „Molve“ i KUD „Petar Preradović“.

Članice stručne komisije Slavica i Lana Moslavac odabrale su Folklorni ansambl Koprivnica za nastup na Međunarodnom festivalu dječjeg folklora u Kutini, KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca za nastup na dječjim Vinkovačkim jesenima, a KUD „Rudar“ Glogovac za nastup na malim Đakovačkim vezovima.

Domaćin ove Smotre bio je KPD „Seljačka sloga“ Đelekovec, pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija, a organizator je bila županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga.

Služba ureda župana