Župan i zamjenik Sobota sastali se s vodstvom Hrvatskih cesta: izgradnja brze ceste do Kloštra Vojakovačkog kreće na proljeće 2020. godine, a paralelno će se rješavati i dokumentacija za trasu do Koprivnice

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sastali su se s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i suradnicima kako bi potvrdili sve aktivnosti vezane uz projekte prometne infrastrukture na području Županije.

Župan je sastanak ocijenio iznimno konstruktivnim, a glavna je tema bio projekt nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici.

„Na sastanku s Hrvatskim cestama potvrdili smo sve ono što je bilo rečeno u listopadu prošle godine prilikom posjeta ministra Butkovića i predsjednika Uprave Škorića. Taj projekt ima svoju planiranu dinamiku koja će rezultirati time da će u travnju ove godine biti završen postupak izdavanja lokacijske dozvole, a plan je da u rujnu bude gotov glavni projekt. Isto tako, do kraja godine bit će izdana građevinska dozvola, a natječaj za gradnju te ceste trebao bi biti definiran do ožujka 2020. godine. U proljeće 2020. godine planira se započeti s gradnjom brze ceste do Kloštra Vojakovačkog, kako je to bilo i prezentirano prilikom dolaska ministra.“, kazao je župan.

To je ta prva faza, a dokumentacija će biti rađena po principu fazne gradnje da se što prije riješi pitanje zaobilaska Križevaca“, još je napomenuo župan te dodao: „Paralelno s time, priprema se dokumentacija za nastavak brze ceste, a sa Županijom i jedinicama lokalne samouprave koordinira se kompletna prostorno-planska dokumentacija koja je manje-više definirana. Također je u planu otkup zemljišta i paralelno se priprema projekta dokumentacija za nastavak gradnje do Koprivnice.

Župan je izrazio zadovoljstvo napretkom realizacije infrastrukturnih projekata u cestovnom i željezničkom prometu, koji su od prometnog i gospodarskog značaja za Županiju i njezine žitelje.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr