Župan prisustvovao glazbeno-scenskoj predstavi „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Osnovne škole Koprivnički Bregi u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici održana je glazbeno-scenska predstava „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“.

Predstavi je prisustvovao župan Darko Koren koji je u svom obraćanju istaknuo: „Da bismo mogli biti odgovorni u državi u kojoj živimo, te da bismo mogli graditi bolje društvo, moramo naučiti sve o našoj povijesti. Ono što smo danas doživjeli, mislim da je potvrda da je nova Hrvatska država nastala na jednim iskrenim, vrijednosnim temeljima i da smo svi mi dužni krenuti svaki od sebe i dati svoj mali doprinos da ne razočaramo sve one koji su ostavili IMG_3680m0Vukovar i oni koji su tamo ostavili sve svoje vrijednosti. Za kraj, ljudi su u ono vrijeme živjeli u zajedništvu i ljubavi prema domovini, a kad bismo samo malo danas više od toga imali bili bismo sretno društvo.“

Uoči predstave, predstavljene su i dvije knjige „58 – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“ Damira Markuša i „Ne plači, moj dobri anđele“ Damira Plavšića, a za kulturno-umjetnički dio pobrinuli su se KUD „Rudar“ Glogovac, KUD „Delovi“ te učenici Osnovne škole Koprivnički Bregi.

Pored toga, posjetitelji su u predvorju Domoljuba mogli razgledati izložbu ratnih fotografija s prve linije obrane Sajmišta koje su fotografirali dragovoljci Hrvatskih obrambenih snaga.

Ovoj glazbeno-scenskoj predstavi i izložbi fotografija, pored župana prisustvovali su i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te saborski zastupnik Damir Felak.

Služba ureda župana