Maturanti plesom obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja

Na glavnim trgovima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima maturanti su se plesom oprostili od svojih srednjoškolskih klupa i krenuli u novo životno poglavlje. U Koprivnici i Đurđevcu plesali su tradicionalno Hrvatsko salonsko kolo, u Križevcima kvadrilju, a za sve njih Koprivničko-križevačka županija osigurala je prigodne majice koje će im ostati za uspomenu na srednjoškolske dane.

U Koprivnici se maturantima obratio župan Darko Koren, poručivši: „Ovo je jedan od najsretnijih dana, koliko za nas, toliko i za maturante koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje i okreću novu stranicu u svojim životima. Županija broji oko 1100 maturanata, većina ih sudjeluje u plesovima u sva tri grada te im čestitam na svemu što su naučili i pokazali nam. Prilika je to da se svi skupa još jednom družimo te im želim mnogo uspjeha na daljnjem putu, kao i da svojim radom i znanjem doprinesu razvoju ovog prostora i cijele Hrvatske.

Maturantima je mnogo sreće i uspjeha poželio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima, a u njihovim plesnim koracima podržali su ih ravnatelji, profesori, roditelji, prijatelji te brojni građani. U ime Koprivničko-križevačke županije čestitke su im uputili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijske pročelnice.

Služba ureda župana