Najava: Promocija strukovnih zanimanja u osnovnim školama

Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije i u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica, Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Križevci, počinju prezentacije strukovnih zanimanja učenicima završnih razreda osnovnih škola na području Županije kako bi se mlade potaknulo na upis strukovnih zanimanja.

Naime, od prošle su godine Županija i navedene institucije pokrenule niz radnih sastanaka s ravnateljima strukovnih škola, predstavnicima lokalne samouprave i gospodarstvenicima na temu kreiranja plana upisa učenika u srednje škole prema potrebama županijskog gospodarstva u školskoj godini 2018./2019. Svrha sastanaka bila je kroz sustavni pristup ponuditi učenicima zanimanja koja imaju budućnost na tržištu rada, a gospodarstvenicima omogućiti potrebnu i kvalificiranu radnu snagu.

Kako bi se ostvarili direktni kontakti i roditeljima i učenicima predstavile detaljne informacije o strukovnim zanimanjima, upisima, stipendijama, poslodavcima i ostalim mogućnostima, u osnovnim školama na području Županije prezentacije će održati predstavnici strukovnih škola, gospodarstvenika i obrtnika, koji će govoriti o tome što ih očekuje. Svoje aktivnosti predstavit će i HGK Županijska komora Koprivnica, županijska Obrtnička komora te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Prva škola prema rasporedu je Osnovna škola Koprivnički Ivanec, u kojoj će se prezentacije održati 21. svibnja u 17 sati, a popis svih škola i datume možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana