Općina Peteranec uz svečanu sjednica proslavila svoj dan

U Društvenom domu u Peterancu u srijedu, 27. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je Općina Peteranec proslavila svoj dan. Sjednici su, uz brojne druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić te potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Načelnik Općine Krešimir Matijašić tom je prilikom govorio o ostvarenim projektima, među kojima je najvažniji dogradnja Područne škole Frana Galovića koja je realizirana u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja, a učenicima je, osim novouređenih prostora omogućena i jednosmjenska nastava. Vrijednost radova iznosila je gotovo 2,3 milijuna kuna, u čemu je Općina sudjelovala sa 750 tisuća, a Županija je za učionički namještaj, kuhinju s opremom te poslove stručnog nadzora osigurala i dodatnih 179 tisuća kuna. Od infrastrukturnih projekata, načelnik je spomenuo asfaltiranje ceste koja vodi od Sigeca prema mjesnom groblju, u tijeku je postupak javne nabave za projekt izgradnje pješačke staze vrijedan 1,3 milijuna kuna, dok se sljedeće godine očekuje gradnja biciklističke staze od Peteranca do Koprivnice. Očekuje se i dobivanje građevinske dozvole za sanaciju odlagališta otpada Klepa, a uskoro će u Sigecu započeti gradnja košarkaškog i rukometnog igrališta. Načelnik je ujedno zahvalio Županiji na partnerskom odnosu te pomoći u projektima.

Župan je vodstvu Općine i mještanima uputio čestitke povodom proslave Dana Općine, kao i pohvale na realizaciji brojnih projekata te zahvale na dosadašnjoj suradnji. Također je dodao kako ga posebno veseli uspješna suradnja na projektu dogradnje Područne škole, jer je ulaganje u obrazovanje prioritet djelovanja Županijske uprave, a Županija će i nadalje nastaviti pružati podršku razvoju Općine.

Okupljenima je u ime načelnika čestitke uputio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, kao i saborski zastupnik Damir Felak, a na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi te zaslužnim mještanima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Glas Podravine