Župan obišao završne radove na cesti prema Delovima

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir u pratnji načelnice Općine Hlebine Božice Trnski, ravnatelja Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića te predsjednika Uprave Županijske uprave za ceste Vlade Bakšaja u srijedu, 27. lipnja obišli su Općinu Hlebine.

Župan i načelnica Trnski razgovarali su o aktualnim planovima i projektima, kojima je za cilj povećati kvalitetnu života mještana, a zatim se krenulo u obilazak novoasfaltirane dionice ceste prema Delovima.

Prilikom obilaska radova, ravnatelj Guzalić pojasnio je kako je Županijska uprava za ceste nakon provedenog postupka javne nabave temeljem godišnjeg Plana građenja, rekonstrukcije i izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta,  sa tvrtkom Pavlic-asfalt-beton iz Donjeg Kraljevca ugovorila  radove na obnovi dijela  ŽC 2147- Hlebine (do spoja sa ŽC 2150 prema Delovima). Radovi se odnose na dionicu u dužini 1300 metara, ugovorene vrijednosti 769.725,00 kuna.

Na posljednjoj sjednici županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama, ravnatelj je kazao kako su prvi put nakon 2012. godine raspodijeljena značajnija državna sredstva za obnovu, rekonstrukciju i gradnju županijskih i lokalnih cesta te kako do kraja godine planiraju provesti dvadesetak projekata te pojačati redovno održavanje s 14 na 18 milijuna kuna. Sve navedeno doprinosi očuvanju županijskih i lokalnih cesta te većoj sigurnosti prometa za građane.

Služba ureda župana