Županija je supokrovitelj natječaja za najljepši dječji putopis „Putositnice 2018.“

U spomen na hrvatskog putopisca Antuna Nemčića, Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica objavila je natječaj za najljepši dječji putopis „Putositnice 2018.“, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Podravke d.d.

U pisanju putopisa mogu sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske, a tema natječaja su putositnice s putovanja Lijepom Našom koje sadržavaju sljedeće komponente: opis krajolika, ljudi, običaja, kulturnog i povijesnog bogatstva, što obuhvaća i etnografiju, značajne osobe, prirodne znamenitosti i posebnosti. Potrebno je iznijeti osobna zapažanja s putovanja užim i širim zavičajem, pojedinosti koje su utjecale na vizualne i emotivne doživljaje te izabrati impresivne detalje. Svaki kraj je specifičan i po tome se razlikuje od drugih, a kroz pisanu riječ učenika upoznaje se, odraslim očima skrivenu, Hrvatsku.

Putopis mora biti napisan hrvatskim jezikom, na standardnom jeziku ili dijalektu, latinicom i

u skladu s hrvatskim pravopisom, a prijavljeni rad ne smije prethodno biti objavljen, izveden ili nagrađivan. Ispod rada mora biti navedena zaporka i razred koji učenik pohađa, a svi ostali podaci trebaju biti zasebno navedeni u zatvorenoj omotnici na kojoj je napisana zaporka.

Potrebni podaci:

a) ime i prezime učenika – autora rada,
b) naslov rada,
c) razred,
d) naziv škole,
e) ime i prezime voditelja/mentora, broj mobitela/telefona, e- mail adresa mentora.

Svaka škola može sudjelovati s pet proznih radova, a izabrane radove potrebno je dostaviti u pet primjeraka zaključno do 11. travnja 2018. godine, na adresu:

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica
Školska ulica 5
48 000 Koprivnica
s naznakom: Za natječaj Putositnice 2018.

Povjerenstvo za prosudbu izabrat će pet  najboljih putopisa, a nagrade najuspješnijim autorima i njihovim mentorima bit će dodijeljene na završnoj svečanosti koja će se održati 4. svibnja 2018. u Koprivnici.

Služba ureda župana