Županija podržala kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“

Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenuli su kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“, čije se središnje događanje održalo u utorak, 29. svibnja na području cijele Republike Hrvatske. Kampanja je održana i u sva tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji, a zamjenik župana Ratimir Ljubić posjetio je djelatnike Zavoda koji su informirali građane na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Iz Zavoda su poručili kako je kampanja pokrenuta s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode Ministarstvo i Zavod, a naglasak je na aktivaciji domaće radne snage te predstavljanju projekata financiranih Europskog socijalnog fonda. Kroz navedene aktivnosti i projekte želi se pružiti građanima mogućnost pronalaženja zaposlenja i ostanka u Hrvatskoj te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak radne snage.

Vlada RH osigurala je preko 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ u 2018. godini, gdje je potrebno istaknuti potpore za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo s naglaskom na privatni sektor koja je važna za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz koju se osigurava stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavcima 50% iznosa njihove plaće bez gornjeg limita.

Služba ureda župna