13.02.2023.

Posjetite tribinu „Zajedno protiv nasilja u obitelji“ i podržite kampanju "Milijarda ustaje"

Published in Novosti

Milijarda ustaje letak 002


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom povodom sudjelovanja u globalnoj kampanji „Milijarda ustaje“ organizira interaktivnu tematsku tribinu s ciljem prevencije i ukazivanja na problematiku nasilja uz savjete i informacije vezane uz prijavu i rješavanje slučajeva nasilja. Tribina će se održati u utorak, 14 . veljače u Gradskoj vijećnici Koprivnica s početkom u 17.00 sati.

Predavačica će biti Maja Gregurović, policijska službenica za planiranje i nadzor te za prevenciju u Uredu načelnika, kao i stručnjakinje iz raznih područja.

Sudjelujte u globalnoj kampanji „Milijarda ustaje“ i dajte svoj doprinos u borbi protiv nasilja u obitelji, a posebno protiv nasilja prema ženama.

Ovogodišnji moto  kampanje USTANIMO ZA SLOBODU! / RISE FOR FREEDOM ima za cilj kreirati novu kulturu u kojoj nema nasilja, u kojoj razvijamo suosjećanje i solidarnost, borimo se protiv nejednakosti i čuvamo planetu Zemlju.
Svjetski pokret Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama – ‘One Billion Rising’ u veljači i ožujku svake godine, provodi kampanju u oko 200 zemalja svijeta, pa tako uspješno i u brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj.

Milijarda ustaje

Kampanja Milijarda ustaje započela je centralnim događanjem 11. veljače na Cvjetnom trgu u Zagrebu, a nastavlja se kroz mjesec veljaču i ožujak u brojnim gradovima u Hrvatskoj, a kojima se i ove 2023. godine pridružuju i Križevci.
Obilježavanje kampanje u Križevcima će se održati u utorak,14. veljače, 2023.g, u 11 sati na Strossmayerov trgu u organizaciji Udruge “HERA“ kojima će se pridružiti Križevačke mažoretkinje plesnom koreografijom na ‘himnu’ kampanje BREAK THE CHAIN (Prekini lanac). Pozivamo sve plesne skupine, građane i građanke da se pridruže koreografiji te da simboličnim obilježavanjem kampanje pošaljemo poruku suosjećanja i solidarnosti.

 

Služba ureda župana

Read 596 times