29.04.2023.

Međimurska županija proslavila 30. obljetnicu

Published in Novosti

DSC 7124 67


Vrhunac bogatog programa proslave Dana Međimurske županije i obilježavanja 30 godina njezinog djelovanja bila je svečana sjednica Županijske skupštine Međimurske županija koja je održana u Centru za kulturu Čakovec, a uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao joj je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

DSC 7261 92

Svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bivši hrvatski predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te ostali uzvanici.

DSC 7261 92

Predsjednik međimurske Županijske skupštine Dragutin Glavina otvorio je sjednicu, a zatim se obratio župan Matija Posavec koji je predstavio povijest njihovog kraja te viziju budućnosti koja uključuje stvaranje županije okrenute građanima, znanju, mogućnostima, uz čuvanje svoje kulture i prepoznatljivog identiteta.

DSC 7487 113 1024x683

Čestitke je uputio i predsjednik RH Zoran Milanović, a tijekom sjednice dodijeljena su i najviša priznanja Međimurske županije. Najmlađi Međimurci objasnili su zašto je najbolje živjeti upravo u Međimurju, a svečanost su uveličali Pjevački zbor Učiteljskog fakulteta u Čakovcu te Ines Celinger.

DSC 7584 129

Služba ureda župana

Izvor: Međimurska županija

Read 852 times