17.06.2023.

Savez Alpe Jadran odobrio sredstva za sufinanciranje projekata s područja Koprivničko-križevačke županije

IMG 20230615 101348


Upravni odbor Saveza Alpe Jadran je 15. lipnja u Grazu održao radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici regija članica. Na sastanku su dodijeljena financijska sredstva projektnim prijedlozima prijavljenima na prvi ovogodišnji Javni poziv Saveza Alpe Jadran za sufinanciranje projekata u 2023. godini, Glavni tajnik ponio je financijsko izvješće za proteklu godinu, dok Tematske koordinacijske točke su podnijele izvješća o radu. Također, definirano je razdoblje provedbe drugog Javnog poziva koji će biti otvoren od sredine mjeseca kolovoza te će se pružiti nova prilika prijaviteljima za ostvarivanje financijske podrške Saveza u provedbi projekata.

Po iskazu obostranog interesa regija članica i Autonomne Pokrajine Vojvodine za suradnju, te po završetku procesa pridruživanja Savezu, očekuje se skoro formalno stupanje Autonomne Pokrajine Vojvodine u Savez Alpe Jadran, čime će se proširiti međunarodno područje suradnje i mogućnost razvijanja zajedničkih projekata. Nadalje, prikazani su primjeri dobre prakse u području obrazovanja te su prezentatori s područja regija članica Saveza prikazali provedene projekte kojima je povećana kvaliteta učenja i razvoja vještina. Razmjena iskustava rezultirala je novim projektnim idejama između obrazovnih ustanova.

Uslijedio je prikaz rezultata evaluacijskog procesa projektnih prijava te je ukupno 11 projektnih prijedloga prihvaćeno za sufinanciranje u iznosu od 35.960,00 eura, od čega su četiri projektna prijedloga prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije kojima je dodijeljeno ukupno 10.000,00 eura kako slijedi:

Naziv prijavitelja

Naziv projektnog prijedloga

Odobreni iznos

Folklorni ansambl Koprivnica

15. susret dječjih folklornih grupa 

"U bakinom krilu"

2.000,00 €

Udruga Stari zanati

Šetnja kroz naivu – likovna kolonija

3.000,00 €

Košarkaški klub Koprivnica

Alpe-Jadran košarkaški kup mladih

4.000,00 €

Turistička zajednica Grada Koprivnice

Renesansni festival

1.000,00 €

Podsjetimo, u 2022. godini Savez Alpe Jadran je kroz dva Javna poziva odobrio za sufinanciranje 7 projekata prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije kojima je dodijeljeno ukupno 22.060,00 €.

Služba ureda župana

Read 694 times