07.10.2023.

U Koprivnici održani Alpe Adria košarkaški kup mladih i sportska tribina o košarci

 20231007 111428


Na koprivničkom Zrinskom trgu danas se održao 3X3 pokazni košarkaški turnir za dječake do 12 godina na kojem su sudjelovale momčadi KK Mladost Đurđevac, KK Radnik Križevci te domaćin KK Koprivnica. Turnir je organiziran u sklopu obilježavanja 50. godišnjice osnutka Košarkaškog kluba Koprivnica, a provodi se kroz projekt „Alpe Adria košarkaški kup mladih“ te je sufinanciran sredstvima Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije i uz potporu grada Koprivnica i Podravke d.d.

20231007 100801

Podršku turniru i mladim natjecateljima pružili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž koji su sudjelovali i na sportskoj tribini o košarci i sportu u Koprivnici i ruralnom području SAA. Tribina je okupila zaljubljenike u košarku i ostale sportaše te djelatnike sportskih udruga, a prigodnim riječima su se uvodno obratili predsjednik KK Koprivnica Dražen Jalšovec, zamjenik Ljubić te zamjenica Ostriž koji su istaknuli kako je Koprivnica grad sporta u kojem važnu ulogu zauzimaju košarkaši i košarkašice te uz čestitke klubu na 50.rođendanu pozvali mlade da se uključe i podrže klub kroz treninge i aktivno sudjelovanje na natjecanjima.

20231007 112815

Svojim izlaganjima na sportskom panelu sudjelovali su Boris Kapusta, osnivač i trener u KK Koprivnica,  Željko Krušelj, osnivač i bivši predsjednik Kluba,  Zdravko Rupnik, predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije i Jasmina Stričević iz Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.

20231007 112455

U zanimljivoj raspravi sudionici su dotakli tema - sport u Koprivnici i SAA nekad i sad; povijest košarke u Koprivnici, sadašnjost i budućnost; uloga sporta (košarke) u malim amaterskim sredinama;  sport (košarka) kao sve važniji aspekt u borbi protiv sjedilačkog načina života te nedostatak strategije razvoja sporta – košarke u Hrvatskoj.

Služba ureda župana

Read 666 times